Svenska HundsportsAkademins instruktörer


Sara EdgrenTävlar och tränar aktivt mina egna hundar i sporterna Nosework, Htm, Lydnad, Rallylydnad, Jakt och Agility. Är doftprovsdomare och arrangerar prov i Uppsala.
Ingen har sagt att hundträning är enkelt men det är klart värt all tid svett och tårar du lägger ner på den!

Utbildningar:
 • Vardagslydnadsinstruktör
 • Klickerinstruktör
 • Noseworkinstruktör
 • Htm & Freestyleinstruktör
 • Hundmassör
 • Hunddagisutbildning
 • BesökshundutbildningJag kan lite om mycket och har provat på många olika hundsporter. Jag har en bred instruktörsutbildning och dessutom en pedagogisk utbildning på högskola som grundskollärare.

Mina egna hundar tränar och tävlar agility, rallylydnad, lydnad och freestyle. Dessutom tränar vi mycket tricks. Alla är olika vilket gör att jag får öva mig att träna på olika sätt.

Som instruktör tycker jag att det är viktigt att utgå från varje ekipage, vilket jag också brukar få mycket kommentarer om att jag är bra på att göra. Jag är väldigt engagerad i de som går kurs för mig och vill att de ska utvecklas så mycket som möjligt både under kursens gång och efter. Att få följa varje ekipages utveckling är det absolut bästa med instruktörsrollen!

Marie Andersson

Fanny ÖmanHos mig bor det 2 border collies och en jaktlabrador. För mig är det viktigt att hundar får utlopp för det de är skapta för. Därför tränar jag mycket vallning och jakt men samtidigt är jag riktigt nernördad i hundträning och tävling. Tävlar med mina hundar i de högsta klasserna och har satsat mest på rallylydnad och HtM men de senaste åren har jag fått upp ögonen för tävlingslydnaden och går all in för det. Att träna hund ska vara roligt både för oss förare och hund. Därför försöker jag hålla mig uppdaterad och utbildad inom många olika sporter för att kunna erbjuda något för alla.  För mig kan man gå kurser och privatlektioner i t
ävlingslydnad, brukslydnad , rallylydnad, HtM och freestyle, nosework, valp och vardagslydnad samt problembeetenden i vardagen.

Utbildningar:
 •  Noseworkinstruktör
 • Doftprovsdomare
 •  Rallylydnadsinstruktör
 •  HtM och freestyleinstruktör
 •  Sbkinstruktör
 • RallylydnadsskrivareTrött på att alltid behöva "plocka russinen ur kakan" varje gång du går på kurs?

Önskar du att nån gav dig hela jäkla russinpaketet på en gång så du kunde träna på det som behövdes istället för att slösa tid på att leta efter nya lösningar och sålla bland alla förslag?

Både vi och våra hundar utvecklas snabbare inom träningen om vi utnyttjar positiva metoder. Men positiva metoder behöver inte betyda att vi lockar eller mutar hunden. Effektiv hundträning fokuserar på att lära istället för att locka.

Titeln ”hundinstruktör” är missvisande, eftersom det egentligen inte är hunden jag instruerar, utan det är dig, hundföraren.

Jag vill ge dig verktygen och kunskapen för att du själv ska kunna träna din hund på bästa sätt. Att du som kursdeltagare hos VM Hundkurser alltid lär dig något nytt och alltid rör dig ett steg närmare målet att bli en bättre hundtränare och prestera på tävling.

Fokus ligger på att ta dig hela vägen från grundträning fram till ditt tävlingsmål och alla kurser individanpassas utifrån din och din hunds förutsättningar och kunskaper.

Vicky Miles

Foto: Jenny Jurnelius Photography

Jag vidareutbildar mig regelbundet för att hålla mina träningskunskaper uppdaterade. Här är ett axplock av mina utbildningar: 

CANIS ettårig klickertränarutbildning (CANIS)
Certifierad Valp och Allmänlydnadsinstruktör, samt Specialsöksinstruktör (SBK)
Från Valp till Stjärna instruktörsworkshop I och II (Maria Brandel)
3-dagars workshop med Bob Bailey
Hundens beteendebiologi I, II och III (22.5 poäng Linköpings Universitet)
Balansbollsinstruktör I och II (Svenska Fysioterapiskolan)
CTI Cirkelträningsinstruktör (Agardhs Hundsport)