Hundfysioterapeut

Hos vår fysioterapeut Johanna, kan du boka tid för genomgång av din hunds kropp exempelvis innan simning, vid skada eller underhåll.  Vill du att din hund ska prestera på topp med en stark kropp kan Johanna hjälpa dig med upplägg för att ni ska nå just erat mål!


Johanna Rosendal

Jag heter Johanna Rosendal och har sedan januari 2022 tagit emot kunder på Svenska HundsportAkademin.
Jag jobbar med hundar utifrån ett holistiskt synsätt och för mig är ett harmoniskt möte med hund och djurägare viktigt.
Jag har flera års erfarenhet och många utbildningar inom detta område och har även byggt upp ett stabilt nätverk av mycket kunniga och välutbildade samarbetspartners inom samma bransch. Jag tror nämligen starkt på en samverkan där vi kan erbjuda den spetskompetens som behövs för hundens bästa utifrån ett helhetsperspektiv.

Om mig

Jag kommer ursprungligen från Finland, där jag har varit verksam inom friskvårds- och rehabbranschen för hund sedan 2009, men numera bor jag i Enköping sen år 2015. (Se mina utbildningar nedan)

I Finland startade jag upp ett av de tre första hundsimmen i landet och under åren 2011-2015 hann jag bygga inte mindre än tre hundsim. Under ett par år drev jag även rehabklinik tillsammans med en veterinär, som flyttade sin mottagning till mina lokaler.

När jag flyttade till Sverige arbetade jag de första åren både som anställd och egen inom hund- och utbildningsbranschen, eftersom jag även har en master i pedagogik och ca 15 års arbetserfarenhet som lärare.
Jag har b.la. varit med och startat upp Sveriges första och enda YH - utbildning för Resurspedagoger och Skolhundspedagoger i Strömsholm.
Jag jobbar fortfarande kvar som konsultande huvudlärare på den utbildningen.
När det gäller Sociala Tjänstehundar så har jag även utbildat mina två egna hundar och arbetar idag på uppdrag av kommuner och bemanningsföretag främst med barn med särskilda behov och barn med problematisk skolfrånvaro, inom ramen för mitt eget företag.
Utöver detta så har jag även utbildat både hundmassörer och friskvårdscoacher för hund.

Jag har sedan 2020 även startat upp två samarbetskoncept:

-Hållbara Hundar tillsammans med Maria Knutas från Healthy Dog Academy, där vi håller fysiska utbildningar och webbkurser ihop. Vi har känt varandra sedan vi gick utbildning till hundfysioterapeut tillsammans och är fortfarande goda vänner och har ett nära samarbete.
-JoLo Holistic tillsammans med min själsfrände Louise Tigerhielm från Hundantaget i Skåne. I vårt samarbete ligger fokus på ett holistiskt sätt att arbeta med hund och vi håller också utbildningar och webbkurser ihop inom det området.  

UTBILDNINGAR:

 • Pedagogie Magister 2008 (Åbo Akademi, Finland)
 • Fysioterapeut för hund 2010 (ReDog)
 • Hundmassör 2009 (Hundkuranten/Dynamic Rehab)
 • Friskvårdskonsult för hund 2009 (Hundkuranten/Dynamic Rehab)
 • Skol- och terapihundsförare 2016 (Svenska Terapihundskolan)
 • Allmänlydnadsinstruktör 2008 (SBK)
 • Rallylydnadsinstruktör 2007 (Hundsteg)
  + ett antal kurser och fortbildningar i friskvård och rehabilitering för hund


Tryck på instagram ikonen för att komma till Johannas instagram!

Behandlingar

Ni kan läsa mer om behandlingarna och göra bokningar längst ner på sidan.

Tjänster
 • Simträning
 • Massage
 • Friskvårdsbesiktning
 • Träningsupplägg
 • Rehabilitering
 • Rehabupplägg