Högsta hundsim


Varför simma?

Oavsett om din hund behöver underhålla en god fysik, gå ner i vikt, simma i rehabiliterings-syfte eller bara som aktivering så är simning en utmärkt och skonsam träningsform.

Att simma med din hund är även bra för att hålla god form under vinterhalvåret, dessutom får ni spendera tid tillsammans under denna aktivitet.

Hos oss finns utbildade siminstruktörer som hjälper dig och din hund när ni ska simma, men du kan också simma själv på vår anläggning.


POOLEN

  • 2,5 x 5 meter
  • 125cm djup
  • 24°C

ÖVRIGT

  • Upphöjd dusch
  • Hundfön
  • Vibbplatta ingår

Simlektion med instruktör


Tillsammans med instruktör kikar vi på övningar som passar er hund och ert mål med simträningen. Vi tittar på hundens simteknik och anpassar träningen efter hundens behov.Behöver ni hjälp att lägga upp ett träningsschema för kondition och styrka hjälper vi er med detta. 

Simkörkort


För att självständigt få simma din hund och använda anläggningen krävs det att du tar ett simkörkort tillsammans med en instruktör. 
Under 4 tillfällen går vi då igenom hur vi introducerar hunden för poolen, lär den simma korrekt och går igenom hur du använder anläggningen då ni är ensamma.

Prova på simning


Vill du testa simning för första gången för att se om det är något som passar för dig och din hund så kan ni prova på att simma i vår pool, tillsammans med en utbildad instruktör som tar hand om er.
Utmärkt för att prova på simning även med en valp som ska introduceras för vatten under kontrollerade former.

Vi som jobbar här

Sara Edgren

Siminstruktör

Jag har jobbat med hund i många år och när poolen kom på plats fick jag  chansen att utbilda mig till siminstruktör och det var självklart att jag skulle göra det. 
För mig är det viktigt att hela upplevelsen för hund och ägare blir så bra som möjligt oavsett i vilket syfte ekipaget är här. Att bygga starka och friska hundkroppar är roligt och viktigt! Simning är så bra för många orsaker och framför allt är det ett roligt komplement till annan träning.

 
Malin Jönsson

Siminstruktör

Linn Gustafsson

Siminstruktör

Att simträna är bra för både kropp och knopp, det är häftigt att se att denna träningsformen kan göra så mycket bra för många hundar. Att använda vattnet som träningsredskap för att få kroppen i trim, aktivera eller rehabilitera en skada är fantastiskt! Jag är utbildad siminstruktör och har jobbat med hundar inom andra områden innan. 

 Simning är ett jättebra sätt att motionera sin hund och det är dessutom en riktigt skonsam form av motion som även passar för många skadade, överviktiga eller unga hundar. Jag är sedan hösten 2021 utbildad hundsiminstruktör och därför får jag möjlighet att hjälpa och guida andra hundägare i hur de ska få till den här fantastiska träningsformen tillsammans med sin hund. Det är häftigt att få se hur snabbt många hundar blir trygga i vattnet och hur kul de tycker att det är!