Prova-på-dag
Agility, rallylydnad och nosework


Söndag 22/5 har du möjlighet att prova på tre olika grenar och samtidigt lära känna våra tre instruktörer Marlene, Emma och Marie. Under 4 timmar får du prova på agility, rallylydnad och nosework samt hänga med oss, fika och prata hund.

Ni kommer bli indelade i grupper om 4 deltagare så skriv i din anmälan om du vill vara i samma grupp som någon annan anmäld. Varje prova-på-lektion är en timme och mellan passen är 30 minuters paus för fika, rastning och snick-snack. I vilken ordning du får prova de olika grenarna får du veta någon vecka innan när vi delat in grupperna. 

Inga förkunskaper krävs

Datum: Söndag 22/5
Tid: 10.00-14.00
Plats: Svenska HundsportsAkademin
Pris: 900:-

Välkommen med din anmälan via Boka Mera


  Är kursen full? Maila oss för att stå som reserv:
svenskahundsportsakademin@gmail.com

Sagt om tidigare prova-på-dagar


"Blev supertaggad av prova-på-dagen att ta kurs i alla grenar"

"Det var bra att få prova på grenarna och att träffa alla instruktörer. Bra med få deltagare i varje grupp"

"Bra upplägg och supertrevlig dag!"

"Jättekul och superintressant! Trygg omgivning för lärande"

"Svårt att välja kurs efter detta. Allt var så himla kul"

"Bra upplägg. Bra instruktörer. Bra paus för hundarna"

"Bra att få prova på lite längre än bara 10 minuter av varje gren. Engagerade instruktörer som var måna om att anpassa efter varje individ"

"Lagom nivå för nybörjare, positiva instruktörer och lagom stora grupper"


Nosework

Hundsporten för alla hundar och förare
Instruktör: Marie Andersson

Nosework är sporten där hunden lär sig leta efter en specifik doft. Om du vill tävla är den första doften hunden ska leta efter eukalyptus men om du vill hålla på med nosework som aktivering kan du använda vilken doft du vill. 

Nosework passar lika bra för aktivering av sällskapshunden som tävlingsform för den tävlingssugne. De allra flesta hundar älskar att använda sin nos och de blir trötta och nöjda efter ett träningspass. Det går lätt att utmana hunden även på liten yta och du kan träna överallt. 

På den här dagen får du lära dig hur man börjar lära in doften och du får även prova söka tillsammans med din hund så klart.


Agility

Hundsporten som nästan alla hundar älskar
Instruktör: Marlene Larsson Kopec

Agility är hinderbana för hundar. Om du vill tävla går det på tid och den snabbaste hunden med minst antal fel vinner. Vill du köra agility som aktivering är det superbra för både kroppskontrollen och självförtroendet på hunden.

De flesta hundar och ägare gillar agility, antingen som aktivering eller för att satsa på tävling. Vill du tävla behöver du lära in hindren noga och även ha en fysiskt vältränad hund. Vill du hålla på med agility som aktivering är det ofta stärkande både för hundens självförtroende men även för ekipagets samarbete eftersom man nästan alltid har så oerhört roligt tillsammans på agilityplanen. 

På den här dagen får du prova några olika hinder samt lära dig hur du kan börja lära in dem.


Rallylydnad

Hundsporten där samarbete mellan hund och förare premieras
Instruktör: Emma Gustafsson

Rallylydnad är en gren där hund och förare ska ta sig igenom en bana med skyltar och få så lite fel som möjligt. Om du inte vill tävla är momenten perfekta att utföra på en vanlig promenad för att stärka bandet mellan dig och din hund.

Rallylydnad passar de flesta hundar och ägare och är roligt även om du inte vill tävla. Du får en hund som är mer uppmärksam på dig och ni har roligt tillsammans på ett enkelt sätt. Om du vill tävla har man koppel på hunden i första klassen vilket gör att du kan tävla även om du inte kan ha din hund lös. 

På den här dagen får du prova några moment samt lära dig hur vissa skyltar ser ut.